15-06-2018 Netwerk storing / Network interruption [update 24-07-2018]

Op dit moment 13:00 is er een netwerk storing in Ede, waarschijnlijk door een defecte switch. Onze engineers onderzoeken de storing, zodra we meer weten plaatsen we hier een update

Heb je vragen, neem dan contact op met support@site4u.nl of bel naar 085 – 30 30 999.


Currently (13:00) we are experience network problems, probably because of a malfunctioning switch. Our engineers are investigating this problem. We will post updates here.

If you have additional questions, please contact support@site4u.nl or call 085 – 30 30 999.

UPDATE 14:15

De kapotte switch heeft ervoor gezorgd dat VMs tijdelijk het storage niet konden bereiken. Op Windows VMs met problemen zijn zaken herstart, waardoor deze weer bereikbaar moeten zijn.

Op verschillende linux VMs hebben we problemen met het filesystem. Onze engineers zijn bezig met deze te onderzoeken en op te lossen.


A failed switch caused a temporary interuption of traffic between VMs and our storage. We restarted services on Windows VMs, they are functioning again. On linux VMs we have trouble with filesystems. Our engineers are working hard to investigate and fix this.

UPDATE 17:00

Op alle linux VMs waar we problemen op zagen hebben we de filesystems gerepareerd, dus die zouden weer naar behoren moeten functioneren. Mocht je toch problemen ondervinden, neem dan contact op met het nummer in de SLA (buiten kantoortijd), of met support@site4u.nl of 085 – 30 30 999 (binnen kantoortijd).

Switches zijn dubbel uitgevoerd, dus momenteel draaien de VMware hosts die op de kapotte switch zijn aangesloten op een enkele andere switch. Dit betekent dat we hier tijdelijk geen redundancy hebben. We doen ons best om deze situatie zo snel mogelijk te herstellen.


We repaired the filesystems of the linux machines that showed problems on monitored services. They should be fully functional again. In case of problems, please contact us on the number mentoined in the SLA (outside of office hours) or support@site4u.nl and 085 – 30 30 999 (within office hours).

Switches are redundant, so currently we are running VMware hosts that are attached to the faulty switch through another switch. This means that they are currently not redundant. We are trying to rectify this situation as soon as possible.

UPDATE 22-6

Er is inmiddels een vervangende switch. Die wordt vandaag geplaatst, zie deze link


A replacement switch is ready. It will be placed today. More info at this link

UPDATE 24-7

De RFO voor dit incident is beschikbaar: RFO_incident_180615

A RFO for this incident is available: RFO_incident_180615 (translation available on request)